Loading...

Groene stroom s-Heerenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in s-Heerenberg vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in s-Heerenberg en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in s-Heerenberg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heerenberg vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je alle groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in s-Heerenberg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Grootegast vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie s-Heerenberg

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-s-heerenberg

Een energieneutrale woning in s-Heerenberg rond april 2024

Met onze website vergelijk je uitgebreide info over groene stroom s-Heerenberg. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in s-Heerenberg wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “kouder douchen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in s-Heerenberg kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De kostprijs varieert tussen de €3800 tot +/- €7700. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Bennekom afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in s-Heerenberg operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je bestaande contract opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie s-Heerenberg fors lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hieronder toonaangevende pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker ontdek je vlug welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen s-Heerenberg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.