Loading...

Groene stroom Oud Annerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Oud Annerveen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Oud Annerveen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oud Annerveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud Annerveen vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Oud Annerveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Noordelijk Lokaal Duurzaam overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Egchel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oud Annerveen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-oud-annerveen

Een energieneutrale woning in Oud Annerveen rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Oud Annerveen. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oud Annerveen wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en geen open haard gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oud Annerveen is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €3700 – €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zutphen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je nu welke groene stroom aanbieders in Oud Annerveen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande abonnement opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Oud Annerveen sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten bekijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Oud Annerveen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.