Loading...

Groene stroom Noardburgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Noardburgum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Noardburgum of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Noardburgum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noardburgum vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Noardburgum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Engie tarieven mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Deil vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Noardburgum

De zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-noardburgum

Een energieneutrale woning in Noardburgum rond mei 2024

Met deze pagina lees je bruikbare toelichting op groene stroom Noardburgum. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noardburgum is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “apparaten uitschakelen” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Noardburgum kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3000 – €7400. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wilhelminadorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Noardburgum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je lopende abonnement beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Noardburgum aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel klanten die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je bijgaand vaak bestelde pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker zie je meteen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Noardburgum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.