Loading...

Groene stroom Nijemirdum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Nijemirdum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Nijemirdum en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nijemirdum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijemirdum vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Nijemirdum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, wind, water, aarde, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie De Veenhoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nijemirdum

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-nijemirdum

Een energieneutrale woning in Nijemirdum rond september 2022

Door middel van onze website vind je bruikbare informatie over groene stroom Nijemirdum. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijemirdum wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij een leverancier. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nijemirdum kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3000 t/m €6800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Wijdewormer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nijemirdum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het huidige contract beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nijemirdum flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker zie je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Nijemirdum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.