Loading...

Groene stroom Niebert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Niebert vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Niebert of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Niebert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Niebert vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Niebert vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Huismerk Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, bio, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Cadzand vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Niebert

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-niebert

Een energieneutrale woning in Niebert rond juli 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke uitleg over groene stroom Niebert. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Niebert is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere een afwasteil gebruiken” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Niettemin, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Niebert kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €2700 tot +/- €7400. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Wehl afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Niebert operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Niebert een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je gemakkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Niebert vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.