Loading...

Groene stroom Monnickendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Monnickendam vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Monnickendam en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Monnickendam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Monnickendam vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Monnickendam vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Leon Zeewolde abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Broekland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Monnickendam

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Waterland.

groene-stroom-monnickendam

Een energieneutrale woning in Monnickendam rond december 2023

Met onze website lees je uitgebreide info over groene stroom Monnickendam. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Monnickendam is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij je aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Monnickendam kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €3800 tot €6200. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Wagenberg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Monnickendam aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Monnickendam fors lager dan de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check zie je snel welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Monnickendam vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.