Loading...

Groene stroom Wagenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Wagenberg vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Wagenberg en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wagenberg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wagenberg vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Wagenberg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Lengel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wagenberg

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Drimmelen.

groene-stroom-wagenberg

Een energieneutrale woning in Wagenberg rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je handige info over groene stroom Wagenberg. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wagenberg wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wagenberg vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs varieert tussen €4500 tot €6000. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Eursinge-De-Wolden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wagenberg voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je bestaande pakket beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wagenberg fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wagenberg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.