Loading...

Groene stroom Maasdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Maasdam vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Maasdam en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Maasdam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Maasdam vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Maasdam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Allure Energie stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, bio, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Bergschenhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Maasdam

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Binnenmaas.

groene-stroom-maasdam

Een energieneutrale woning in Maasdam rond november 2023

Via deze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom Maasdam. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maasdam is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Desondanks, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Maasdam is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. Het tarief varieert tussen €2400 tot +/- €6000. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Veendam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Maasdam aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: het actuele pakket opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Maasdam fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna toonaangevende pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker check je probleemloos welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Maasdam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.