Loading...

Groene stroom Linde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Linde vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Linde of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Linde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Linde vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Linde vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qurrent actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bant vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Linde

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-linde

Een energieneutrale woning in Linde rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige informatie over groene stroom Linde. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Linde is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Linde kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen de €3000 tot +/- €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Triemen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Linde beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Linde fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen tref je onderstaand de meest populaire abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Linde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.