Loading...

Groene stroom Lievelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lievelde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Lievelde en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lievelde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lievelde vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Lievelde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, zon, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Balloërveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Lievelde

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-lievelde

Een energieneutrale woning in Lievelde rond november 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide details over groene stroom Lievelde. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lievelde wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energieleverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lievelde is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2900 – €6500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tolkamer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders zoals Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Lievelde beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige contract opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Lievelde flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel mensen die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vind je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check ontdek je simpelweg welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Lievelde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.