Loading...

Groene stroom Lichtaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Lichtaard vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lichtaard en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lichtaard

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lichtaard vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Lichtaard vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Engie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, kolen, petroleum (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Badhoevedorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Lichtaard

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-lichtaard

Een energieneutrale woning in Lichtaard rond april 2024

Op deze pagina check je nuttige details over groene stroom Lichtaard. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lichtaard wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Remeha, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lichtaard is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €4300 en €6200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Tinallinge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie je snel welke groene stroom aanbieders in Lichtaard actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie actuele verbintenis beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Lichtaard flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel mensen die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten tref je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je à la minute welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lichtaard vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.