Loading...

Groene stroom Tinallinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Door de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Tinallinge vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tinallinge of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Tinallinge

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tinallinge vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Tinallinge vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, wind, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Jaarsveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Tinallinge

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-tinallinge

Een energieneutrale woning in Tinallinge rond mei 2024

Door middel van deze pagina vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Tinallinge. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tinallinge zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Intergas) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tinallinge vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3700 tot +/- €7200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Denekamp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Tinallinge beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Tinallinge sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker check je simpelweg welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Tinallinge vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.