Loading...

Groene stroom Leimuiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Leimuiden vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Leimuiden en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Leimuiden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leimuiden vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Leimuiden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Arum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Leimuiden

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-leimuiden

Een energieneutrale woning in Leimuiden rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare informatie over groene stroom Leimuiden. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Leimuiden wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Remeha, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leimuiden is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3200 tot €6200. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Terheijden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Leimuiden beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Leimuiden aantrekkelijker dan de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten tref je hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je zonder problemen welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Leimuiden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.