Loading...

Groene stroom Lage Zwaluwe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Lage Zwaluwe vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Lage Zwaluwe of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lage Zwaluwe

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lage Zwaluwe vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Lage Zwaluwe vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: UnitedConsumers welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie America vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Lage Zwaluwe

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Drimmelen.

groene-stroom-lage-zwaluwe

Een energieneutrale woning in Lage Zwaluwe rond december 2022

Op deze pagina vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Lage Zwaluwe. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lage Zwaluwe wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lage Zwaluwe is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €4300 tot €6100. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Strijbeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Lage Zwaluwe voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Lage Zwaluwe sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je onderstaand de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lage Zwaluwe vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.