Loading...

Groene stroom Kedichem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Kedichem vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kedichem of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Kedichem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kedichem vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vergelijk je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Kedichem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qurrent aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zuilichem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Kedichem

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leerdam.

groene-stroom-kedichem

Een energieneutrale woning in Kedichem rond juli 2024

D.m.v. onze website bekijk je praktische info over groene stroom Kedichem. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kedichem is een wens van vele. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en rolluiken gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Intussen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kedichem kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op stroomkosten. De investering ligt tussen de €2500 t/m €7700. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Slappeterp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij vlug welke groene stroom aanbieders in Kedichem beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kedichem aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel klanten die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten ontdek je bijgaand enkele pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je gemakkelijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Kedichem vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.