Loading...

Groene stroom Hijken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Hijken vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hijken en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hijken

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hijken vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Hijken vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: E.ON 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, wind, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wijhe vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hijken

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-hijken

Een energieneutrale woning in Hijken rond december 2022

Via deze webpagina detecteer je handige info over groene stroom Hijken. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hijken is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “korter douchen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Atag, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hijken is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €2600 en €7400. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rogat afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen als Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hijken actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hijken sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die switchen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check check je ogenblikkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Hijken vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.