Loading...

Groene stroom Hee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hee vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Hee of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hee

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hee vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Hee vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: De Vastelastenbond contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bodem, water, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Warmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hee

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-hee

Een energieneutrale woning in Hee rond juni 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl check je handige uitleg over groene stroom Hee. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hee zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “wassen op 30 graden” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hee is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €3100 en €6600. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Plasmolen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Hee actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je bestaande levering stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hee fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten ontdek je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je direct welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Hee vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.