Loading...

Groene stroom Ferwert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Ferwert vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Ferwert of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ferwert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ferwert vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Ferwert vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Tinallinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ferwert

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-ferwert

Een energieneutrale woning in Ferwert rond september 2022

Aan de hand van deze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Ferwert. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ferwert wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Desondanks, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ferwert is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €2700 en €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Norg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check je rap welke groene stroom aanbieders in Ferwert actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende pakket beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ferwert aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel consumenten op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen tref je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker bekijk je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Ferwert vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.