Loading...

Groene stroom Easterwierrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Easterwierrum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Easterwierrum en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Easterwierrum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Easterwierrum vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Easterwierrum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bio, bodem, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Spierdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Easterwierrum

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-easterwierrum

Een energieneutrale woning in Easterwierrum rond december 2023

Op basis van onze website ontdek je praktische uitleg over groene stroom Easterwierrum. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Easterwierrum wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en zet de koelkast precies waterpas. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Easterwierrum is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €2400 en €7400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Neede afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Easterwierrum beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je lopende abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Easterwierrum flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Easterwierrum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.