Loading...

Groene stroom Dordrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Dordrecht vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Dordrecht en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Dordrecht

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dordrecht vergelijken (oktober 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Dordrecht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, bio, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Slappeterp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Dordrecht

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dordrecht.

groene-stroom-dordrecht

Een energieneutrale woning in Dordrecht rond oktober 2023

Met deze pagina vind je uitgebreide details over groene stroom Dordrecht. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dordrecht zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij het maatschappij. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Dordrecht kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4500 tot €7000. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Minnertsga afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Dordrecht operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige verbintenis ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dordrecht sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen tref je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Dordrecht vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.