Loading...

Groene stroom De Falom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in De Falom vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in De Falom of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in De Falom

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Falom vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in De Falom vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Saaksum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Falom

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-de-falom

Een energieneutrale woning in De Falom rond juni 2024

Met deze pagina lees je belangrijke details over groene stroom De Falom. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Falom is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere kouder douchen” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of Atag) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Falom kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3500 tot €6300. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lutten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in De Falom operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jouw lopende verbintenis beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie De Falom een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten bekijk je hieronder enkele energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je zonder problemen welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen De Falom vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.