Loading...

Groene stroom Blauwestad Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Blauwestad vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Blauwestad en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Blauwestad

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Blauwestad vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Blauwestad vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, bodem, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Parrega vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Blauwestad

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-blauwestad

Een energieneutrale woning in Blauwestad rond september 2023

Met behulp van deze pagina ontdek je nuttige info over groene stroom Blauwestad. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blauwestad wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je leverancier. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Blauwestad is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Kreileroord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Blauwestad operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je bestaande levering stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Blauwestad flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer families die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten tref je bijgaand de meest populaire abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je vandaag nog welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Blauwestad vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.