Loading...

Groene stroom Bilthoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Door onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Bilthoven vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bilthoven of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bilthoven

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bilthoven vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Bilthoven vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Lees nu verder over groene energie Paesens vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Bilthoven

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Bilt.

groene-stroom-bilthoven

Een energieneutrale woning in Bilthoven rond juni 2022

Op onze website bekijk je nuttige details over groene stroom Bilthoven. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bilthoven zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bilthoven is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €3500 – €6500. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kortgene afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bilthoven voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige contract stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Bilthoven sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel mensen die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check detecteer je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bilthoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.