Loading...

Groene stroom Almen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Almen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Almen of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Almen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Almen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Almen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, water, bodem, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Noordwelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Almen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lochem.

groene-stroom-almen

Een energieneutrale woning in Almen rond april 2024

D.m.v. deze pagina bekijk je handige toelichting op groene stroom Almen. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Almen zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Almen is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3700 tot €7700. Dankzij de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Holwerd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers als Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Almen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Almen sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten bekijk je hieronder veel gekozen pakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check ontdek je probleemloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Almen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.