Loading...

Groene stroom Holwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Holwerd vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Holwerd of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Holwerd

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Holwerd vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Holwerd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Brinkheurne vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Holwerd

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-holwerd

Een energieneutrale woning in Holwerd rond december 2022

Middels deze pagina bekijk je uitgebreide info over groene stroom Holwerd. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Holwerd wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Holwerd is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €4300 tot +/- €7400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in s-Gravendeel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Holwerd voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Holwerd aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daarom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vergelijk je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Holwerd vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.