Loading...

Groene stroom Zwammerdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Zwammerdam vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Zwammerdam of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zwammerdam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwammerdam vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Zwammerdam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, aarde, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuwediep vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zwammerdam

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-zwammerdam

Een energieneutrale woning in Zwammerdam rond december 2022

Met behulp van deze webpagina vergelijk je praktische details over groene stroom Zwammerdam. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwammerdam zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “let op het energielabel” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) verboden. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je appartement en het tapwater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zwammerdam kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De kostprijs varieert tussen de €2800 tot €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hemelum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist organisaties als Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zwammerdam aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zwammerdam aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen vind je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker achterhaal je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zwammerdam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.