Loading...

Groene stroom Zandberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zandberg vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Zandberg of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zandberg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zandberg vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Zandberg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, aarde, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Monnickendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zandberg

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-zandberg

Een energieneutrale woning in Zandberg rond september 2022

Door middel van deze pagina ontdek je handige info over groene stroom Zandberg. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zandberg is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zandberg is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energienota. Het tarief ligt tussen de €3800 t/m €7100. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Harlingen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist partijen als Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Zandberg aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zandberg sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten vergelijk je bijgaand enkele stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check zie je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Zandberg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.