Loading...

Groene stroom Workum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Workum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Workum en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Workum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Workum vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Workum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, aarde, water, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Midwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Workum

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-workum

Een energieneutrale woning in Workum rond juli 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige details over groene stroom Workum. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Workum is een wens van vele. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Workum is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €2300 – €6500. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hall afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Workum voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het huidige contract ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Workum sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker check je eenvoudig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Workum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.