Loading...

Groene stroom Midwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Midwolde vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Midwolde en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Midwolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Midwolde vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Midwolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, zon, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Boxtel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Midwolde

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leek.

groene-stroom-midwolde

Een energieneutrale woning in Midwolde rond december 2022

Middels deze webpagina detecteer je handige toelichting op groene stroom Midwolde. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Midwolde wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Midwolde is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2700 tot +/- €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vriezenveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Engie, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Midwolde aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je actuele pakket stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Midwolde flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vind je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Midwolde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.