Loading...

Groene stroom Waalwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Waalwijk vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Waalwijk of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Waalwijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waalwijk vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Waalwijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: groene stroom MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Leimuiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Waalwijk

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Waalwijk.

groene-stroom-waalwijk

Een energieneutrale woning in Waalwijk rond december 2022

Door middel van deze webpagina check je belangrijke informatie over groene stroom Waalwijk. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waalwijk zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Intussen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (AWB, Intergas, Vaillant, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Waalwijk is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €3400 – €7600. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ermelo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Waalwijk aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Waalwijk sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten vergelijk je hierna toonaangevende energiecontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker check je meteen welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Waalwijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.