Loading...

Groene stroom Veenendaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Veenendaal vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Veenendaal of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Veenendaal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Veenendaal vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Veenendaal vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bodem, bio, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Koedijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Veenendaal

De zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Veenendaal.

groene-stroom-veenendaal

Een energieneutrale woning in Veenendaal rond september 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Veenendaal. Echter, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veenendaal wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Veenendaal kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs varieert tussen de €2400 tot €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eernewoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Veenendaal voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Veenendaal een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die switchen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je spoedig welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Veenendaal vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.