Loading...

Groene stroom Stellendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Stellendam vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Stellendam en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Stellendam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Stellendam vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Stellendam vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Holthees vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Stellendam

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-stellendam

Een energieneutrale woning in Stellendam rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige details over groene stroom Stellendam. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stellendam wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Alleen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stellendam kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €2500 en €7900. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Culemborg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Stellendam actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Stellendam sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Stellendam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.