Loading...

Groene stroom Olterterp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, biomassa, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Olterterp vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Olterterp en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Olterterp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Olterterp vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Olterterp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Westland Infra kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, bio, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Dreumel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Olterterp

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-olterterp

Een energieneutrale woning in Olterterp rond december 2022

Met behulp van deze webpagina detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Olterterp. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Olterterp wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Daartegenover, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Olterterp kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2300 en €6300. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Zaamslag afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Olterterp beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Olterterp flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten tref je onderstaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker detecteer je nu welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Olterterp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.