Loading...

Groene stroom Oirschot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Oirschot vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oirschot en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oirschot

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oirschot vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Oirschot vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Leon Zeewolde kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, aarde, bio, water veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Doldersum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Oirschot

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oirschot.

groene-stroom-oirschot

Een energieneutrale woning in Oirschot rond juli 2024

Op deze webpagina check je nuttige toelichting op groene stroom Oirschot. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oirschot is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij je leverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) verboden. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oirschot is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De investering varieert tussen €2300 t/m €6500. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Workum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Oirschot operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Oirschot fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je vlug welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Oirschot vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.