Loading...

Groene stroom Groessen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Groessen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Groessen en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Groessen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Groessen vergelijken (juni 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Groessen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, bio, wind, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Vind alles uit over groene energie Vledder vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Groessen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Duiven.

groene-stroom-groessen

Een energieneutrale woning in Groessen rond juni 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige details over groene stroom Groessen. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Groessen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, AWB, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Groessen kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 tot €6500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oud Zuilen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Groessen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het actuele levering opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Groessen flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je zonder problemen welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Groessen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.