Loading...

Groene stroom Giessenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Giessenburg vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Giessenburg en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Giessenburg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Giessenburg vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Giessenburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Veendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Giessenburg

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Giessenlanden.

groene-stroom-giessenburg

Een energieneutrale woning in Giessenburg rond september 2022

Via deze pagina bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Giessenburg. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Giessenburg is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jullie maatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Atag, Nefit of Remeha) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Giessenburg kan duur uitvallen. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3400 tot €6500. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oosternijkerk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven zoals Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check jij nu welke groene stroom aanbieders in Giessenburg actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jouw lopende abonnement ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Giessenburg fors lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten bekijk je hierna enkele stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je nu welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Giessenburg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.