Loading...

Groene stroom Erp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Erp vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Erp en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Erp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Erp vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Erp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Terherne vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Erp

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Veghel.

groene-stroom-erp

Een energieneutrale woning in Erp rond december 2022

Met deze webpagina vergelijk je nuttige details over groene stroom Erp. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Erp is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Onder andere gebruik niet de standby modus” en een hr-ketel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) verboden. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Erp is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €2800 en €6700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nijverdal afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Erp voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Erp flink lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten ontdek je hierna toonaangevende energiecontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Erp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.