Loading...

Groene stroom Breedenbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Breedenbroek vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Breedenbroek en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Breedenbroek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Breedenbroek vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Breedenbroek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Reek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Breedenbroek

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-breedenbroek

Een energieneutrale woning in Breedenbroek rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je handige info over groene stroom Breedenbroek. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Breedenbroek wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Breedenbroek is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €3300 tot €6300. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Leeuwarden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Breedenbroek aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Breedenbroek aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je vandaag nog welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Breedenbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.