Loading...

Groene stroom Baflo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Baflo vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Baflo en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Baflo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Baflo vergelijken (mei 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Baflo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Ook interessant: groene energie Oosternijkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Baflo

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-baflo

Een energieneutrale woning in Baflo rond mei 2023

Middels onze website ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Baflo. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baflo wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende hr-ketel (Atag, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Baflo is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs schommelt tussen €4500 t/m €6200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Jannum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je snel welke groene stroom aanbieders in Baflo operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Baflo sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten tref je hierna enkele stroompakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Baflo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.