Loading...

Groene stroom Ankeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Ankeveen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Ankeveen en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ankeveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ankeveen vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Ankeveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als water, bio, aarde, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oirschot vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ankeveen

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Wijdemeren.

groene-stroom-ankeveen

Een energieneutrale woning in Ankeveen rond september 2022

Via deze pagina lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Ankeveen. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ankeveen wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ankeveen kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3300 t/m €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Horst afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name organisaties zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ankeveen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: je actuele abonnement ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ankeveen sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je bijgaand toonaangevende contracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Ankeveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.