Loading...

Groene stroom Loenen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Loenen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Loenen of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

  • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
  • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
  • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
  • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
  • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Loenen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Loenen vergelijken (april 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Loenen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

  1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per regio in Gelderland).
  2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
  3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
  4. Check de keuze “groene stroom”.
  5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
  6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
  7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, water, bodem, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bedum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Loenen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-loenen

Een energieneutrale woning in Loenen rond april 2024

Door middel van deze website check je belangrijke toelichting op groene stroom Loenen. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Loenen wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

  • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
  • Het verbruik van energie verminderen.
  • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij het energiebedrijf. Daarentegen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Loenen is prijzig. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De prijs varieert tussen €3900 t/m €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Tynaarlo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je direct welke groene stroom aanbieders in Loenen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie bestaande pakket ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Loenen sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten vergelijk je bijgaand enkele pakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je direct welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

  • Eneco – HollandseWind en EcoGas
  • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
  • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
  • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
  • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Loenen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.