Loading...

Groene stroom Velddriel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer dan grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Velddriel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Velddriel en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Velddriel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Velddriel vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Snel groene stroom in Velddriel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energiebedrijf Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, aarde, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Kommerzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Velddriel

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-velddriel

Een energieneutrale woning in Velddriel rond december 2023

Op deze website vergelijk je bruikbare info over groene stroom Velddriel. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Velddriel wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en repareer je kraan als deze lekt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Velddriel is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De totaalprijs varieert tussen €3800 en €7300. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Eck en Wiel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Velddriel voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele levering beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Velddriel fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker ontdek je direct welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Velddriel vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.