Loading...

Groene stroom Swalmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Swalmen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Swalmen en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

  • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
  • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
  • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
  • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
  • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Swalmen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Swalmen vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Swalmen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

  1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Limburg).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
  3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
  4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
  5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
  6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
  7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: korting bij Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, zon, water, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Hooglanderveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Swalmen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Roermond.

groene-stroom-swalmen

Een energieneutrale woning in Swalmen rond april 2024

Aan de hand van onze website lees je nuttige info over groene stroom Swalmen. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Swalmen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

  • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
  • Gas en stroom gebruik reduceren.
  • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Intergas) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
  2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Swalmen kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €2600 t/m €6700. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in De Knipe afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Swalmen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je actuele contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Swalmen een stuk lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten bekijk je onderstaand toonaangevende contracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

  • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
  • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
  • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
  • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Swalmen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.