Loading...

Groene stroom Stiens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Stiens vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Stiens en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

  • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
  • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
  • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektra.
  • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
  • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Stiens

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Stiens vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Stiens vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

  1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
  2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
  3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
  4. Check het onderwerp “groene stroom”.
  5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
  6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
  7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, bodem, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Holwierde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Stiens

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-stiens

Een energieneutrale woning in Stiens rond april 2024

Via deze pagina bekijk je handige informatie over groene stroom Stiens. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stiens is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

  • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
  • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
  • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “nemen van ledverlichting” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, Remeha, Nefit, AWB of Intergas) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
  2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Stiens is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €3000 tot +/- €7400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Dalerpeel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name leveranciers als Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Stiens operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie huidige levering stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Stiens aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel gezinnen op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten bekijk je hieronder vaak bestelde pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check ontdek je meteen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

  • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
  • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
  • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
  • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Stiens vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.