Loading...

Groene stroom Sint-Maartensdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Sint-Maartensdijk vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Sint-Maartensdijk en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

  • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
  • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
  • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
  • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
  • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sint-Maartensdijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint-Maartensdijk vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Sint-Maartensdijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

  1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Zeeland).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
  3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
  4. Gebruik de optie “groene stroom”.
  5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
  6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
  7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, bodem, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Heilig Landstichting vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Sint-Maartensdijk

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tholen.

groene-stroom-sint-maartensdijk

Een energieneutrale woning in Sint-Maartensdijk rond april 2024

D.m.v. deze website check je uitgebreide uitleg over groene stroom Sint-Maartensdijk. Echter, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint-Maartensdijk wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

  • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
  • Het afnemen van energie reduceren.
  • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en een waterbesparende douchekop gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sint-Maartensdijk kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €2900 – €6300. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Brandwijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Sint-Maartensdijk actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sint-Maartensdijk sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen bekijk je hierna toonaangevende energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
  • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
  • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
  • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Sint-Maartensdijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.