Loading...

Groene stroom Stroe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Stroe vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Stroe en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

  • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
  • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
  • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze stroom.
  • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
  • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Stroe

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Stroe vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Stroe vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

  1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Gelderland).
  2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
  3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
  4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
  5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
  6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
  7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: korting bij Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, water, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Hoogenweg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Stroe

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-stroe

Een energieneutrale woning in Stroe rond april 2024

Aan de hand van onze website bekijk je praktische uitleg over groene stroom Stroe. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stroe wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

  • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
  • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
  • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en niet een te grote vriezer kopen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stroe vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €4200 – €6500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in De Goorn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen als Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Stroe aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je huidige contract beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Stroe aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
  • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
  • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
  • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Stroe vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.